Hírek, cikkek, aktualitások, vélemények a GFS Consulting Pénzügyi Tanácsadótól

Privátbanki vagyonkezelés - Másképp is lehet
Új privátbanki vagyonkezelő a hazai piacon
Valami nagyon nincs rendben a hazai pénzügyi szektorban Az OBA és a BEVA - ha némileg akadozva is - teszi a dolgát, de az értékpapírok esetén 6, illetve betétek esetén hozzávetőleg 30 millió forintos számlavédelem csak szépségtapasz annak, aki nagyobb tőkével rendelkezik. Jó példáját adták ennek az év eleji hazai brókerbotrányok is, emellett be kell látnunk, hogy nem csak idei évet, de az elmúlt 25 évet is belengik a különböző "pénznyelők" rémtörténetei. Például egy közepesnek alig mondható nyugdíjvagyon is nagyobb összegre rúg az OBA vagy BEVA garanciánál.
Gödrösy Balázs, Michael Kott, Amina Boukharata, Smak Kornél, Kocsis Gábor
Gödrösy Balázs, Michael Kott, Amina Boukharata, Smak Kornél, Kocsis Gábor

A biztosítók magas költségeikkel sorra skalpolják a már kifejezetten befektetési kategóriába tartozó ügyfeleket is, holott számukra sokkal előnyösebb lenne külön kezelniük befektetéseiket és kockázati biztosításaikat. Miközben a biztosításokra semmilyen állami garancia alap nem ad védelmet.

Azon szolgáltatók pedig, amelyek csupán értékpapír közvetítést végeznek, abban a téves hitben tartják az ügyfeleket, hogy saját maguk képesek időben meghozni a befektetéseikkel kapcsolatos döntéseket, és ezzel a döntések következményeinek teljes felelősségét az ügyfélre terhelik.

Új szereplő a hazai privátbanki vagyonkezelésben

A fenti megállapítások is elhangzottak Gödrösy Balázs Regisztrált Pénzügyi Tervező® előadásában. A "Vagyonkezelés - Másképp is lehet" rendezvényt október 15-én tartották a CM-Equity AG magyarországi piacra lépésének okán, a hazai képviselő GFS Consulting Kft szervezésében.

A hazánkban új szereplőként megjelenő német privátbanki vagyonkezelő vezérigazgatója, Michael Kott kifejtette, hogy stratégiáikat egyedülálló módon - ügyfélpreferenciák alapján - több számlavezető platformon tudják végrehajtani, így az ügyfelek jóval szélesebb szabadságot élveznek befektetéseik elhelyezését tekintve.

A magyarországi szolgáltatóknál elképzelhetetlenül magas - akár 4 millió EUR - betétbiztosítás vagy az értékpapírok esetén 500 ezer USD letétbiztosítás a legtöbb befektető számára több, mint elegendő biztonságot jelent.

Ezen üdvözlendő privátbanki szolgáltatások ráadásul már akár 25ezer EUR vagyonmérettől elérhetőek, amely sokkal több befektető számára elérhető, mint az itthon szokásos 30-50millió forintos privátbanki limit.

Az előadásokon bemutatásra kerültek továbbá a vagyonkezelő német új tőzsdei részvény kibocsátások (IPO) projektjei, illetve kanadai, német, kínai vállalat-finanszírozási programjai is, amelyek - a természetes kockázatok mellett - attraktív kiegészítői lehetnek a nagyobb összegű portfólióknak.


Kérdés esetén állunk rendelkezésére, amennyiben mélyebben érdekli a téma kérjen időpontot!

Budapest, 2015. 10. 19.

Gödrösy Balázs RPT

billiga cykelkläderradtrikot kaufentenue cycliste pas chercyklistický dressalg sykkelklćr - Kjřp sykkelklćr til damer og herrecompleti ciclismo - fino al 50% di scontocomprar maillot ciclismoMountainbike kleding - Wielerkleding online kopenkoszulki rowerowe
Il a été discuté que la montre est en France ou ŕ acheter moins cher que la Suisse, est-ce vrai? Les Suisses pensent ŕ acheter une montre, ne comprennent pas pourquoi les montres suisses, mais moins cher d'acheter en France. Je veux savoir les étudiants disent la réponse.

  • replique montre de luxe
  • replique montre
  • replique montre de luxe
  • achat montre luxe
  • replique montre de luxe
  • copie de montre de luxe
  • replique montre de luxe
  • Replique Montre Suisse