Hírek, cikkek, aktualitások, vélemények a GFS Consulting Pénzügyi Tanácsadótól

Újabb bank kéri visszamenőleg a tranzakciós illetéket
Egy újabb bank hárítja át az ügyfeleire tranzakciós adó 208 százalékát kitevő különadót. A vállalkozók számlájáról szeptember 30-től több részletben tűnik majd el a pénz.

Levelet kaptak az Erste ügyfelei is. A bank áthárítja az első negyedéves tranzakciós illeték elmaradása miatt kivetett különadót a vállalkozókra. Emlékezetes: a befizetett tranzakciós illeték 208 százalékát kitevő adót akarta áthárítani az Unicredit is, de miután a Pénzcentrum.hu kérdésére a PSZÁF kifejtette jogi aggodalmait, letett a tervéről.

Patai Mihály, az Unicredit elnök-vezérigazgatója akkor az ügyfelek negatív visszajelzésére hivatkozott, inkább 15 fiók bezárása és az ott dolgozók elbocsátása mellett döntött az egyéb költségek csökkentése mellett.

A bank akkor jogszerűnek nevezte a lépést, mivel szerinte elég a közleményben jelezni, hogy minden tranzakciót terhelő költség az ügyfelet terheli. Ezzel szemben a PSZÁF véleménye, hogy ez egyoldalú szerződésmódosításnak minősül, mert a plusz díj nem a tranzakció idejében merül fel. Utólag meg nem lehet díjat áthárítani. Ez egyébként is egyoldalú szerződésmódosításnak minősül, amit 60 nappal a változás előtt írásban is be kell jelenteni a bankoknak.

Az Erste levélben hívja fel ügyfelei figyelmét, hogy szeptember utolsó napján számíthatnak egy nagyobb összeg levonására számlájukról. Ez jelentős terhet jelenthet a vállalkozásoknak, különösen a nagyobb forgalmat bonyolító, például kereskedelemmel foglalkozó cégeknek.

forrás: pénzcentrum.hu


GFS Consulting vélemény 

Nehéz már józan ésszel kommentálni azt, hogy mi történik a hazai pénzügyekben, mindenesetre egyértelműen látszik, hogy a felválaltan nem ügyfél barát intézkedések mögött, mintha egyes bankok már egyértelműen a saját kivonulásukba "törődnének bele" és minden mindegy alapon játszanak.

Inkább csak kérdezünk:

 • Hogyan lehet leszorítani az Európában kimagasló (cégeknek is) banki költségeinket?
 • Van ésszerű finanszírozás cégek számára kezesség vállalás és ingatlanfedezet nélkül?
 • Hol kapunk igazi szolgáltatást bankunktól?
 • Fontos Önnek vagy vállalkozásának, hogy pénzügyeit korrekt, a hazainál lényegesen olcsóbb körülmények között tudja kezelni?

Kérjen időpontot most! Személyre szabott kötetlen, kötelezettség mentes tájékoztatás.

Gödrösy Balázs RPT

billiga cykelkläderradtrikot kaufentenue cycliste pas chercyklistický dressalg sykkelklćr - Kjřp sykkelklćr til damer og herrecompleti ciclismo - fino al 50% di scontocomprar maillot ciclismoMountainbike kleding - Wielerkleding online kopenkoszulki rowerowe
Il a été discuté que la montre est en France ou ŕ acheter moins cher que la Suisse, est-ce vrai? Les Suisses pensent ŕ acheter une montre, ne comprennent pas pourquoi les montres suisses, mais moins cher d'acheter en France. Je veux savoir les étudiants disent la réponse.

 • replique montre de luxe
 • replique montre
 • replique montre de luxe
 • achat montre luxe
 • replique montre de luxe
 • copie de montre de luxe
 • replique montre de luxe
 • Replique Montre Suisse