Hírek, cikkek, aktualitások, vélemények a GFS Consulting Pénzügyi Tanácsadótól

Nem tervezhetők a hazai pénzügyek
A TBSZ sem ment meg az EHO alól
Szokás szerint a zárószavazás előtt érkezett az egyes közteherviselési kötelezettséget előíró törvények módosításáról szóló T/11563 számú törvényjavaslathoz a kormány módosító indítványa, amely a kamatjövedelmeken kívül, a tartós befektetési szerződés keretében elért hozam egy részére is előírja a 6 százalék eho-kötelezettséget.

Az eredetileg benyújtott törvényjavaslat a megtakarítások, befektetési jegyek, állampapírok, biztosítói kifizetések, szövetkezeti tagi kölcsönök kamatai, hozamai után a 16 százalék személyi jövedelemadón túl, augusztus 1-jétől 6 százalék egészségügyi hozzájárulás (eho) fizetésének előírását tartalmazza. Emellett 2014. január 1-jétől megszünteti a hitelviszonyt megtestesítő értékpapír (így az állampapír) ügyletekre vonatkozó választási lehetőséget, ami azt jelenti, hogy ebben a körben az ügyleti nyereségek/veszteségek sem egymással, sem más ellenőrzött tőkepiaci ügylet nyereségével/veszteségével (az adókiegyenlítést is ideértve) nem számíthatók össze, és ráadásul a 6 százalék eho-kötelezettség is kiterjed rájuk, míg ez az ellenőrzött tőkepiaci ügyletből származó jövedelmet továbbra sem terheli.

A két indítványra reagáló szakmai észrevételek rámutattak, hogy a szigorítások az állampapírokba történő befektetésekhez képest felértékelnék a tartós befektetési számla-konstrukciót, amelynek keretében bármilyen pénzügyi eszköz (például részvény, lekötött betét) esetében a kamatok, hozamok után három év elteltével már csak 10 százalék, öt év elteltével nulla százalék az adó, ehót pedig egyáltalán nem kell fizetni.

Forrás: adozona.hu


GFS Consulting vélemény:

 Az elmúlt években számtalan kormányzati beavatkozás tette kiszámíthatatlanná és bizonytalanná a személyes pénzügyek tervezését, vagy akár  kérdőjelezte meg az egyes konstukciók létjogosultságát, mindezt az "államadósság csökkentés" érdekében/nevében tették.

 Nyílván az államadósság nagysága nem jó, de csökkentését sok féle módon el lehet(ne) érni, ennek ellenére a legegyszerűbb módja, hogy "onnan kell elvenni ahonnan lehet" és a megtakarításokból lehet.

Nem nehéz belátni, hogy a  fentiek azt eredményezik, hogy a lakosság - a válság miatt amúgy is ingatag bizalma - tovább gyengül a hazai pénzügyi rendszerben, szereplőiben és egyáltalán a megtakarításokban, ami viszont könnyen visszaüthet az államháztartásban is.

Érdekli, hogy tudná biztonságba helyezni a megtakarításait? Az adóját optimalizálni?Az országkockázatát csökkenteni?

Kérjen időpontot most!

 
billiga cykelkläderradtrikot kaufentenue cycliste pas chercyklistický dressalg sykkelklćr - Kjřp sykkelklćr til damer og herrecompleti ciclismo - fino al 50% di scontocomprar maillot ciclismoMountainbike kleding - Wielerkleding online kopenkoszulki rowerowe
Il a été discuté que la montre est en France ou ŕ acheter moins cher que la Suisse, est-ce vrai? Les Suisses pensent ŕ acheter une montre, ne comprennent pas pourquoi les montres suisses, mais moins cher d'acheter en France. Je veux savoir les étudiants disent la réponse.

  • replique montre de luxe
  • replique montre
  • replique montre de luxe
  • achat montre luxe
  • replique montre de luxe
  • copie de montre de luxe
  • replique montre de luxe
  • Replique Montre Suisse