Hírek, cikkek, aktualitások, vélemények a GFS Consulting Pénzügyi Tanácsadótól

Privátbanki vagyonkezelés - Másképp is lehet
Új privátbanki vagyonkezelő a hazai piacon
Gödrösy Balázs, Michael Kott, Amina Boukharata, Smak Kornél, Kocsis Gábor
Gödrösy Balázs, Michael Kott, Amina Boukharata, Smak Kornél, Kocsis Gábor
Valami nagyon nincs rendben a hazai pénzügyi szektorban
Az OBA és a BEVA - ha némileg akadozva is - teszi a dolgát, de az értékpapírok esetén 6, illetve betétek esetén hozzávetőleg 30 millió forintos számlavédelem csak szépségtapasz annak, aki nagyobb tőkével rendelkezik. Jó példáját adták ennek az év eleji hazai brókerbotrányok is, emellett be kell látnunk, hogy nem csak idei évet, de az elmúlt 25 évet is belengik a különböző "pénznyelők" rémtörténetei. Például egy közepesnek alig mondható nyugdíjvagyon is nagyobb összegre rúg az OBA vagy BEVA garanciánál.
Több, mint száz milliót bukott a bankcsődön a magyar életbiztosító
Mire nem terjed ki a betétbiztosítás?

Mivel folyamatos átalakuláson megy keresztül a hazai pénzügyi szektor (takarék szövetkezeti és immár bankcsődök, állami bankfelvásárlások, bankelszámoltatás, deviza-hiteles "mentés", ki tudja mi jön még...), nem árt képben - akarom mondani észnél - lenni, hogy pontosan milyen írott garanciák védik a befektetőket.
Piaci gyorsjelentés 2014. 16. hét

Ukrajna keleti részén bevetették az ukrán hadsereget és megindult az oroszbarát tüntetők semlegesítése. A polgárháborús helyzet aggasztó, ugyanakkor a piacokat megnyugtatták a vártnál kedvezőbb kínai adatok, az erősebb amerikai ipari termelés számai és a Fed elnöknőjének beszéde. A nyuszi egy rakás szokásosan mázolt tojás mellett, egy erős joystickot is hozott húsvétra a focilabda mellé, folytatódhat a külön utas űrutazás, amely akciódúsabb lehet, mint a legújabb sci-fi filmek. A csonka héten a horror jelenetek elkerülték a hazai pénz- és tőkepiacot, a nemzetközi piacok vitorlabontása ugyanakkor elkerülte hazánkat
A betörőknek a hosszú hétvége maga a paradicsom
Mikor aktualizáltad a lakásbiztosításodat utoljára?

A hosszú hétvégék alkalmával sokan döntenek úgy, hogy kiszakadnak a hétköznapokból, és elutaznak néhány napra. Ilyenkor átlagosan 17 százalékkal megemelkedik a betörések száma. Néhány egyszerű lépéssel azonban nagyobb biztonságban tudhatjuk otthonunkat.
Nem lesz egyszeri forintosítás a devizahiteleknél
Mit hagynak maguk után a kivonuló bankok?

Kizárta Orbán Gábor annak lehetőségét, hogy egyszerre váltsák át a devizahiteleket forinthitelekre. A hiánycélt és a jegybanki devizatartalékot nem veszélyeztetheti a devizahiteles csomag, a bankok viszont számíthatnak veszteségekre - írja az államtitkár szavai alapján a Reuters. Orbán Gábor szerint zéró a valószínűsége annak, hogy a devizahiteles csomag hatására akár csak egy külföldi bank is rendezetlenül elhagyja az országot.
Újabb bank kéri visszamenőleg a tranzakciós illetéket

Egy újabb bank hárítja át az ügyfeleire tranzakciós adó 208 százalékát kitevő különadót. A vállalkozók számlájáról szeptember 30-től több részletben tűnik majd el a pénz.Egy döntéssel csökkentették a unit-linked alap értékét
Közel 40% veszteséget szenvedtek el a biztosító ügyfelei

A biztosító szerint a mögöttes befektetések illikviddé váltak, ezért kezdeményezték a nettó eszközérték felülvizsgálatát az eszközök valós értékének meghatározása céljából és ekkor derült ki az óriási mértékű csökkenés.
Ultimátum devizahitel fronton
Avagy ki ment meg kit és mitől?

Értelmezhetetlen és ezért teljesíthetetlen ultimátumot kaptak a bankok tegnap Rogán Antaltól, ma pedig Orbán Viktortól. Amennyiben nem módosítják november 1-jéig a devizahitel-szerződéseket úgy, hogy az árfolyamveszteségek nagy részét a bankok nyeljék le, a kormány maga fogja forintosítani a devizahiteleket. Az ultimátum önkéntes teljesítésére hiába várunk, a banküzem egyszerűen nem így működik. A kormány megoldásával a Csányi Sándor által hétfőn felvázolt forgatókönyv teljesülhet: a bankoknak 900-950 milliárd forintos veszteséget kellene lenyelniük. Ez a tőkéjük közel harmada, és nagyjából megegyezik a válság előtti háromévi nyereségükkel. Ennek pusztító következményein túl csak egyben lehetünk biztosak: a bankszövetség és a kormány eddigi tárgyalásait elfelejthetjük, a devizahiteles konfliktus az ultimátum teljesíthetetlensége miatt háborús szakaszába lépett.
FONTOS!!! Tájékoztató a 2013. augusztus 1-től életbe lépő változásokról
Hogyan kerülheted el az újabb adókat?

2013. augusztus 1-jétől jelentősen emelkednek a kamatjövedelmek adóterhei, növekednek a tranzakciók után keletkező adók illetve illetékek is! Kétség nem fér hozzá át kell alakítani a bankolási szokásainkat, ahogy mindig most is segítünk eligazodni!
Nem tervezhetők a hazai pénzügyek
A TBSZ sem ment meg az EHO alól

Szokás szerint a zárószavazás előtt érkezett az egyes közteherviselési kötelezettséget előíró törvények módosításáról szóló T/11563 számú törvényjavaslathoz a kormány módosító indítványa, amely a kamatjövedelmeken kívül, a tartós befektetési szerződés keretében elért hozam egy részére is előírja a 6 százalék eho-kötelezettséget.
billiga cykelkläderradtrikot kaufentenue cycliste pas chercyklistický dressalg sykkelklćr - Kjřp sykkelklćr til damer og herrecompleti ciclismo - fino al 50% di scontocomprar maillot ciclismoMountainbike kleding - Wielerkleding online kopenkoszulki rowerowe
Il a été discuté que la montre est en France ou ŕ acheter moins cher que la Suisse, est-ce vrai? Les Suisses pensent ŕ acheter une montre, ne comprennent pas pourquoi les montres suisses, mais moins cher d'acheter en France. Je veux savoir les étudiants disent la réponse.

  • replique montre de luxe
  • replique montre
  • replique montre de luxe
  • achat montre luxe
  • replique montre de luxe
  • copie de montre de luxe
  • replique montre de luxe
  • Replique Montre Suisse