Nyugdíj 2014

Mennyi lesz a nyugdíjam?

Több, mint 3 évvel a magánnyugdíjpénztárakban lévő pénzek elvonása után az állam még mindig adós a megnyugtató megoldással. Ugyanis még mindig nem kerültek bevezetésre az egyéni számlák az állami nyugdíjrendszerben. Bevezetik-e valaha is? Fog ez egyáltalán segíteni az egyéneken? Ki tudja...

Igazából 2014 elejére kijelenthető, hogy ma hazánkban nincs olyan nyugdíj megoldás, melyre 100%-os biztonsággal azt mondhatjuk, hogy ebből lesz a nyugdíjam

Tehát a valódi kérdés, nagyon egyszerű:

Mennyi lesz a nyugdíjam?

Illetve elegendő lesz-e az az összeg az életszínvonalam biztosítására?

A garnatált állami minimálnyugdíj 28 500 Ft ez a tény, immár évek óta! Ezt nagy valószínűséggel mindenki megfogja kapni így is - úgy is.

Mit tudunk még:

 • folyamatosan nő az átlagéletkor,
 • ebből kifolyólag emelkedik a nyudíjkorhatár, ill. emelkedik a nyugdíjaskorban eltöltött évek száma,
 • csökken a születések száma, romlik a társadalom eltartó képessége.

 Az öregségi nyugdíjkorhatár emelése

Az öregségi nyugdíjkorhatár emelkedése

A fentiekből kifolyólag az állami nyugdíjrendszer nyugdíj fentartó képessége folyamatosan romlik, kivéve ha ezek a trendek valamitől megváltoznak. Lássuk be, erre kevés az esély...

Érvként hangzik el az is, hogy az államnál nincs erősebb garancia, és ez így is van. Viszont a minimálnyugdíj - inkább segély, mint nyugdíj - összegéért néhány tíz évvel ezelőtt egy új autót lehetett vásárolni, ma másfél tank benzint. Tehát, az állam kezében sajnos ott van az infláció lehetősége is, mellyel a mi kárunkra garantálja a mi nyugdíjunkat. Az se felejtsük el továbbá, hogy  az elmúlt 20 évben több százszor változott a nyugdítörvény és ezt a mostanit se vésték kőbe.

Viszont azt is be kell látnunk, hogy a magánnyugdíjpénztárak sem adták meg mindenki számára a megnyugtató választ a fenti kérdésekre.

Az egyén számára az igazi garanciát az jelenti, hogy ha saját nyugdíjalapot képez, lehetőleg olyan megoldásban, amely ténylegesen a saját nyugdíját garantálja.

Milyen legyen ez a nyugdíjalap? Véleményünk szerint:

 • nyomonkövethető,
 • befektethető,
 • megfelelő időben hozzáférhető,
 • örökölhető,
 • választható szolgáltatása legyen (egyösszeg vagy járadék),
 • nem feltétlen forintban legyen garantálva,
 • ne legyen államosítható,
 • és a fentiekre garanciákat tartalmazzon.

A saját nyugdíjalapjának a megteremtésében tud segíteni a GFS Consulting Pénzügyi Tanácsadó csapata! Olvasson tovább, érdekes információkat fog találni a privát nyugdíjának felépítéshez!

Privát nyugdíj: kell a Reálhozam!

 • Mi az a reálhozam?
 • Mit kezdjek a reálhozammal?
 • Mire célszerű költenenem a reálhozamot?
 • Hogy fektessem be jól a reálhozamot?

A reálhozam a befektetések inflációtól megszűrt értékét jelenti, megmutatja a befektetések vásárlóértékének változását. Másképp megfogalmazva a befektetések haszna változatlan árakon számítva.

A reálhozam tehát azt jelenti, hogy adott időszak alatt ténylegesen mennyit nőtt befektetésünk értéke. A mindenkori nominális kamatlábak értékéből az aktuális inflációs értéket levonva kapjuk meg az adott időszakra érvényes reálhozamot.

Hogyan lesz reálhozamom?

Ingóság vásárlása

"Ha már pénzhez jutok, lecserélem a Tv-t, mosógépet, stb." - hangzik el ez általában. Nem kizárt, hogy szükség van rá, de a kérdés az, hogy csak most van rá szükség vagy a későbbiekben is ez fontos lesz-e? Ugyanis azt látni kell, hogy az ingóságok, műszaki cikkek gyorsan elhasználódnak, mintegy öt év alatt értékük a nullához közelít, ráadásul éveken belül tönkre is mennek, és így is meg úgy is vehetünk belőlük egy újabbat. Véleményünk: ne így költsük el a reálhozamunkat!

Gyakorlatilag elmondható, hogy a magánnyugdíjszámlán esetlegesen elért reálhozam akkor értékes igazán a számunkra, ha az eredeti szándéknak megfelelően használjuk fel, de leginkább nem költjük el most vagy nem éljük fel, hanem tovább gyarapítjuk, így a jövőben a - a fenti példából kiidulva - a mostani kifizetések hozamaiból könnyedén tudjuk lecserélni a használati eszközeinket a mindig aktuális legmodernebbre! Nézzük, hogyan tudja ezt Ön megvalósítani:

Az Ön lehetőségei:

Bankbetét

A bank természetesen használja azt, és jórészt befektetési alapokban tartja. A lekötésért fizetett kamat és a befektetési alapokból származó hozam közötti különbséget pedig zsebre rakja, miközben az Önnek kifizetett kamat általában még a valós inflációt sem fedezi. Nem ez a jó megoldás.

Önkéntes nyugdíjpénztár

Ha Ön vagy munkáltatója rendszeresen befizet a pénztárba, annak is nagy része befektetési alapokba kerül, természetesen jelentős költségelvonás mellett, ráadásul pénzéhez csak részben és igen sokára juthat hozzá. Kérdés, hogy akkor is, a szabályzók változásai miatt milyen feltételekkel. Továbbá ebben az esetben a befektetéseket ugyanazzal a módszerrel kezelnék, mint az eddigi magánnyugdíjakat. Ne legyen kétségünk az eredmény se fog változni, ugyanaz lesz, mint ami a fenti táblázatban látható. Ezzel sem fog célba érni!

Befektetési biztosítás - unit-linked

A megtakarítása jelentős része befektetési alapokban van. De nem az Ön tulajdonában, hanem a biztosítóéban. Így például az alapok által vállalt garanciák sem Önt illetik, hanem a biztosítót. A hozamok jelentős részét vagy akár az egészet elviszik a biztosítónak különböző jogcímeken fizetett díjak, költségek. Ez sem lesz a legjobb megoldás.

A 2014-ben bevezetett nyugdíj biztosítási adókedvezmény (valójában: adójóváírás) nagy valószínűséggel a drága konstrukciók költségeinek elfedésére nyújt megoldást.

Mégis mi a jó megoldás?

Ma már ez sokkal egyszerűbben, rugalmasabban, biztonságosabban megoldható, mint akár csak egy évvel ezelőtt. Eddig leginkább az intézményi befektetőké (bankok, biztosítók, nyugdíjpénztárak) fértek hozzá a befektetési alapokhoz. Innentől kezdve Önnek nem kell elfogadni az intézményi befektetők kínálta magas költségeket, rugalmatlan konstrukciókat. Ma már akár havi 50 Euro-val (kb. 13-14000 Ft) is indítható megtakarítási program, ráadásul befizetési kötelezettségvállalás nélkül. Ez konkrétan azt jelenti, hogy semmilyen hátránya nem származik abból, ha esetleg a pénzügyi helyzete úgy kívánja - akár hosszabb ideig is szüneteltetheti a befizetéseket. Mindemellett…

 • AAA nemzetközi hitelminősítésű (tripla A, vagyis a legmagasabb minősítéssel rendelkező) intézetnél vezetheti letéti számláját Euro-ban amely saját vagyonától függetlenül, különvagyonként kezeli a letéti számlákat, vagyis az Ön befektetési alapjai valóban az Ön tulajdonába kerülnek és csak “megőrzésre" kerülnek az intézményhez, így nincs banki kockázat. Abszolút független Alapkezelőktől, Bankoktól és Biztosítóktól. Fontos, hogy Euro-ban vezetik a számlát, hiszen annak inflációja átlagosan 2-3%-kal alacsonyabb, mint a Magyarországon jellemző, ami a hozamos hozamok számításánál jelentős többletet jelent.
 • A letétvezetés Németországban vagy Angliában történik a legszigorúbb banktitok szabályok szerint.
 • Mintegy 20.000.- db pénzügyi instrumentumot érünk el:
 • Klasszikus termékek: befektetési alapok, részvények, kötvények.
 • Modern megoldások: ETF, certifikát, fizikai arany.
 • Személyre szabott vagyonkezelés folyik a számláján. A legmagasabb követelményeknek megfelelő kockázatvállalási felmérést követően az Ön élethelyzetére szabjuk a befektetési portfolióját: egyénre szabott Befektetési Politikát kap tőlünk.
 • Amennyiben viszont ért az értékpapírokhoz, befektetési alapokhoz, akár önmaga is összeválogathatja és kezelheti azokat.
 • Minden befektetési alapját és értékpapírját egyetlen számlán tartják nyilván, így az egyes papírokból történő ki és beszállásnak nincs költsége.
 • A befektetés aktuális értéke online - jelszóval védett felületen - folyamatosan követhető.
 • Az egyszeri befektetés vagy a havi megtakarítás összege abszolut rugalmas, nincs rendszeres befizetési kötelezettség, a letéti számlája az Ön rendelkezése alatt áll, arról bármikor rész- vagy teljes összeget fel tud venni költségmentesen, aktuális helyzetének megfelelően.

Szeretne többet megtudni? Vannak kérdései?

Kérjen időpontot most és mire a reálhozama megérkezik, már minden információ birtokában tudja meghozni a legjobb döntést!

A tájékoztatás nem teljes körű. A jelen oldalon leírtak nem minősülnek konkrét ügyben adott befektetési-, adó-, vám-, társadalombiztosítási vagy egyéb üzleti tanácsnak. A Befektetési Politika és a befektetések tervezése a pénzügyi tervezés menetében nem irányul befektetési tanácsadásra, nem javasol és nem valósít meg semmilyen befektetési tranzakciót. A GFS Consulting Pénzügyi Tanácsadó Kft nem vállal semmilyen felelősséget az itt megfogalmazottak helytelen felhasználásából eredő esetlegesen bekövetkező anyagi és erkölcsi károkért, jogkövetkezményekért.

billiga cykelkläderradtrikot kaufentenue cycliste pas chercyklistický dressalg sykkelklćr - Kjřp sykkelklćr til damer og herrecompleti ciclismo - fino al 50% di scontocomprar maillot ciclismoMountainbike kleding - Wielerkleding online kopenkoszulki rowerowe
Il a été discuté que la montre est en France ou ŕ acheter moins cher que la Suisse, est-ce vrai? Les Suisses pensent ŕ acheter une montre, ne comprennent pas pourquoi les montres suisses, mais moins cher d'acheter en France. Je veux savoir les étudiants disent la réponse.

 • replique montre de luxe
 • replique montre
 • replique montre de luxe
 • achat montre luxe
 • replique montre de luxe
 • copie de montre de luxe
 • replique montre de luxe
 • Replique Montre Suisse