Meddig fújhatók a lufik?

Avagy technikailag van-e értelme szembe menni a fundamentumokkal?

Az elmúlt időszakban a központi bankok mérhetetlen pénzmennyiséget nyomtattak ki a gazdasági válság okozta sokkok enyhítésére illetve a gazdaság talpra állításának érdekében. Az USA jegybankja a FED  kezdte a sort és a QE1 a 2 és a 3 követte, belehúzott a Japán jegybank is, és most áll csak neki a EKB.

Ez a pénzmennyiség nyilván részben eléri célját Amerikában például valós gazdasági növekedés bontakozott ki, viszont látható, hogy a pénz jelentős része kering a világban és el kezd buborékokat fújni, amiket aztán mikor már sokan elhitték, hogy még mindig van feljebb, hirtelen kipukkasztanak, kisbefektetők millió pedig futhatnak a pénzük után.

 • ingatlan buborék kipukkadása 2007-2008
 • gazdasági és tőzsde krach 2008,
 • nemesfém buborék kipukkadása 2013
 • olaj árfolyam esés 2014
 • devizaárfolyam gátszakadás: 2015
 • NINCS MÉG VÉGE!

Olyan pénzmennyiség van tehát a világban, ami bármit az egekbe emel és bármit a mélybe taszít különösebb fundamentális tényezők nélkül. Könnyen elképzelhető, hogy a jelenleg igen magasan tartózkodó kötvény és részvénypiacok lesznek a következő áldozatai a "játéknak". Ki tudja? Meddig fog tartani még ez a "játék"?

A héten (2015. 01. 17.) a svájci jegybank bejelentése rég nem látott mozgásokat eredményezett a pénz és tőkepiacokon.

Mégis mit tehet a befektető ilyen pénzpiaci környezetben?  

A rendkívül volatilis kereskedésben a befektetők újra a biztonságosabb termékek felé fordultak, többek között az arany és az ezüst árfolyama is igen jól teljesít.

Látható, hogy egy pénz krachja esetén rögtön menekülnek az emberek aranyba.
Gyakorlatilag a svájci valuta, ha nem is elvesztette biztonságos menedék szerepét, de kiderült ott is csak a "játék" megy a pénzzel.

Nem marad más, mint az arany és a nemesfémek

Mindenkit meglepett a svájci jegybank csütörtök délelőtti döntése, az alpesi ország ugyanis több év után felhagyott az euró-frank 1,2-es árfolyamküszöbbel. A bejelentés megrázta a pénz és tőkepiacokat, a részvényárfolyamok eséssel reagáltak (ezt azóta a legtöbb nyugati tőzsde ledolgozta), a frank pedig látványos erősödéssel reagált. A kereskedés a pénz és tőkepiacokon rendkívül hektikussá vált, és bár a részvénypiacokon jelentős eladói nyomás bontakozott ki, a menedékeszközök, többek között az arany és az ezüst látványos erősödésbe kezdett.

Nem árt továbbá figyelembe venni, hogy a nemesfémek piacán már meg volt a lufi felfújása és kidurranása, tehát az elmúlt éveknél lényegesen kedvezőbb áron lehet most beszállási pozíciókat felvenni.

Mikor és hogyan érdemes venni?

Erre az egyetlen Igaz válasz az, hogy amikor döntött róla, AZONNAL. Egy kisbefektetőnek a legjobb, időben tagoltan, adott időközönként - akár már havi 10-20eFt-ért - vásárolni, az anyagi forrásoktól függően. Rendszeres vásárlásokkal érdemes felépítenie arany portfolióját, ezzel kivédve a pillanatnyi árfolyammozgások kockázatát, és tervezhetővé téve a megtakarítást. A befektetési arany nem spekulatív jellegű, értéke konstans (állandó), viszont jelenleg a világon kialakult, és elhúzódó gazdasági válság, valamint a dollár gyengülése hajtja az árát egyre följebb és följebb.

CostAverage

A Cost Average effektnek - Magyarul Árfolyam kiegyenlítő hatásnak - köszönhetően, az adott időpontokban történő rendszeres vásárlással kiegyenlíthetőek az áringadozások. Bárhogyan is alakuljon az arany ára, a rendszeres vásárlással mindenképpen jól járunk, hiszen…

· Amikor felfelé megy az arany ára, örülhetünk, mert a korábban - alacsonyabb áron- vásárolt aranyunk értéke is emelkedik.

· Ha csökken az arany ára, azért előnyös számunkra, mert a következő vásárlásokat alacsonyabb áron tudjuk megoldani, illetve ugyanazért az összegért több aranyat kapunk.

Más megtakarítási formákkal szemben az arany nem értéktelenedhet el, még ha időlegesen csökkenhet is valamennyit az ára. Épp ezért van rendkívüli szerepe az arany esetében, a Cost Average hatásnak, amelyet  rendszeres (havi) vásárlásainkkal tudunk elérni.

Ráadásul ma már nem kell milliókkal rendelkeznie annak, aki megtakarításainak egy részéből aranyat szeretne vásárolni, hiszen akár havi 10-20eFtegységekben is megteheti azt.

Lehet, azt gondolja most, hogy 5 évvel ezelőtt kellett volna elkezdenie aranyat vásárolnia! EZ BIZONY IGAZ. Azonban ha most nem kezd el aranytartalékot képezni, 5 év múlva ugyanezt lesz kénytelen megállapítani.


Hogy tisztában lehessen azzal, milyen arányban célszerű befektetési aranyat tartani saját portfoliójában, készíttesse el ingyenesen saját befektetési politikáját az ide kattintva megjelenő oldalon >>>


Amennyiben fizikai nemesfémeket kíván vásárolni ide kattintva keresse fel webshopunkat az itt megjelenő oldalon. >>>

billiga cykelkläderradtrikot kaufentenue cycliste pas chercyklistický dressalg sykkelklćr - Kjřp sykkelklćr til damer og herrecompleti ciclismo - fino al 50% di scontocomprar maillot ciclismoMountainbike kleding - Wielerkleding online kopenkoszulki rowerowe
Il a été discuté que la montre est en France ou ŕ acheter moins cher que la Suisse, est-ce vrai? Les Suisses pensent ŕ acheter une montre, ne comprennent pas pourquoi les montres suisses, mais moins cher d'acheter en France. Je veux savoir les étudiants disent la réponse.

 • replique montre de luxe
 • replique montre
 • replique montre de luxe
 • achat montre luxe
 • replique montre de luxe
 • copie de montre de luxe
 • replique montre de luxe
 • Replique Montre Suisse